Balklandpark krijgt vorm

Harlingen creëert met het nieuwe Westerzeedijkgebied een aantrekkelijk recreatiegebied voor inwoners en een groen welkom tot de stad. Het Westerzeedijkgebied heeft prachtige mogelijkheden om niet alleen het toerisme van Gemeente Harlingen te versterken, maar ook om een fijne plek te bieden aan inwoners om te recreëren. De gemeente zet zich in om de potentie van deze plek te verzilveren.

Het Westerzeedijkgebied wordt een parkgebied, dat dé schakel vormt tussen stad, dijk en buitengebied. Een fijne plek voor toeristen en Harlingers, om te bewegen, rust te vinden, te genieten of lekker te spelen. Een belangrijk onderdeel van het gebied is de ontwikkeling van het #Balklandpark, waarvoor Strootman Landschapsarchitecten / Remco van der Togt met Rene Kuiken Urbanism en in samenwerking met werkgroep Balklandpark Noord, het ontwerp maakten.

Inmiddels is het grondwerk gedaan. De meeste paden zijn aangelegd. Het eerste bankje ook, evenals de eerste speelobjecten. Tijd voor het college van B&W en de ambtenaren, die zich inzetten voor deze ontmoetings- speel- en bewegingsplek, om het park te verkennen. De komende jaren zal het park verder groeien. Dat geldt op korte termijn voor de entree en de bomen, die dit najaar worden aangeplant.